Ako optimalizovať vstupné náklady e-shopu pri expanzii?

A

Za posledné roky sa e-commerce poháňaný pandémiou stal základom biznisu pre drvivú väčšinu podnikateľov. Napriek sile online nakupovania ovplyvňuje situáciu politické dianie a rastúca inflácia. Preto sa mnohí majitelia e-shopov dostali do neľahkej situácie. Narazili na nižší dopyt,  preplnené sklady a pomalý cash-flow. Jasné riešenie ponúka európsky trh. Expanzia do zahraničia je komplexná úloha, my však poznáme jednoduché riešenie. 

Je váš e-shop úspešne etablovaný doma? Ak je odpoveď na túto otázku áno, splnili ste základný predpoklad pre vstup na nový trh. Legislatívne zázemie, v súčasnosti silne podporované Európskou úniou, vám poskytne silný pilier pre rozvoj biznisu v zahraničí. Aké služby je ale potrebné nastaviť pre optimálne fungovanie e-shopu za hranicami? 

Zákazníci vyžadujú rodný jazyk. Preložte a lokalizujte

Základom sú vaše web stránky preložené do lokálneho jazyka. Štatistiky odhaľujú fakt, že viac ako 50% potenciálnych zákazníkov v opačnom prípade nenakúpi. Ide o krátke preklady, popisy tovaru, SEO, či rozsiahlu odbornú terminológiu. Rozhoduje čas, kvalita prekladov a dostupnosť prekladateľov.
Ako vyzerá cesta za prekladom so službou „Preklady a lokalizácia“ od spoločnosti Expandeco?

  • Po prvej individuálnej konzultácii nasleduje export dát, analýza zadania na základe odporúčania odborníkov a preferencií e-shopu.
  • Stanovenie rozsahu, náročnosti, nákladovosť, termíny, ale aj definovanie preferencií, kľúčových slov či určenie vhodnej terminológie a komunikácie značky. Analýza textov odborníkmi na základe preferencií e-shopu. Finálne stanovenie rozsahu.
  • Výber vhodného prekladateľa a spracovanie cenovej ponuky s konkrétnym termínom dodania.
  • Realizácia prekladov, korektúry a lokalizácie spolu s internou kontrolou pred samotným odovzdaním prekladu podľa individuálnych požiadaviek e-shopu.
  • Dodanie prekladov a priestor na spätnú väzbu po spustení do prevádzky, prípadná kontrola po implementácií textov na webovú stránku.

Všetky preklady sa zadávajú do prehľadného CRM systému. Nájdete tam ich cenu, fázu spracovania, zadané termíny. Nastavenie je flexibilné, jeden mesiac môžete zadať 10 prekladov, iný 200. Všetko interne riadi Expandeco bez zásahu klienta. K rýchlosti dodania prekladov pomáhajú technológie, výstupy ktorých kontrolujú rodení hovoriaci a profesionáli.

Efektívny zákaznícky servis bez akvizície vlastných zamestnancov

Zákaznícky servis je tvárou, očami a ušami firmy. Pri expanzii však neviete odhadnúť, koľko dopytov zo strany zákazníkov príde. Je ťažké odhadnúť vyťaženosť zamestnancov a zabezpečiť ich zastupiteľnosť. Navyše, ich akvizícia v zahraničí je nákladná a často neefektívna a jeho kvalitu na diaľku je náročné odsledovať. Existuje však služba na kľúč, ktorá vám uľahčí prácu s celým procesom.

Každá spolupráca začína výberom jazykov zákazníckej podpory a súvisiaceho rozsahu služieb.

1. Spoločne absolvujeme intenzívne úvodné školenie.
2. Technické prepojenie všetkých súvisiacich systémov a začiatok nášho budovania praktických poznatkov ako vášho nového spoľahlivého kolegu.
3. Už po prvom mesiaci fungovania obsluhujeme samostatne viac ako 90% tiketov.
4. Úspešné spustenie ostrej prevádzky s plnohodnotnou podporou a minimálnou potrebou vášho zapojenia.

Služba „Zákaznícka podpora“ je plne centralizovaná. Zvolené komunikačné kanály sú prepojené na inovatívne CRM s dôslednou evidenciou výdavkov, realizovaných prípadov a činností. Hlavnou výhodou je optimalizácia nákladov, centralizácia servisu a plnohodnotný zodpovedný tím, ktorý je riadený bez potreby zásahu. Servis funguje naprieč všetkými kanálmi v 14 jazykoch využívajúc telefonickú komunikáciu, e-maily, live chat a sociálne médiá.

Rýchlosť vybavenia vratiek je rozhodujúca

Kým možnosti procesu pri exporte tovaru sú pomerne jednoznačné, pri reverznej logistike, teda vrátení tovaru naspäť do e-shopu, vzniká celý rad súvisiacich úkonov. V rýchlosti, systematickosti a jednoduchosti riešenia tkvie výhoda zahraničného e-shopu voči tým domácim.

Na výber máte z mnohých možností, zberné miesta logistického partnera, vlastný sklad, či ponechanie tovaru zákazníkovi. Poväčšine však na seba viažu zvýšené náklady.

Pre zabezpečenie spoľahlivej a dlhodobo funkčnej reverznej logistiky však odporúčame zvážiť lokálne zberné miesta a adresy. Je to efektívna alternatíva, ktorá optimalizuje časovú a finančnú nákladovosť e-shopu. Zberné miesta poskytujú kompletný servis a urýchľujú celý proces vrátenia peňazí a posudzovania prípadov. Vrátený balík je namieste spracovaný, zaevidovaný  a podľa potreby nafotený. Informácie sa následne v reálnom čase zadávajú do prehľadného CRM systému, vďaka ktorému má majiteľ e-shopu neustály prehľad a má možnosť prípad vyriešiť skôr (napr. vrátiť peniaze, poslať nový tovar). Následne sa konsolidované balíky posielajú vopred dohodnutou logistickou službou priamo do e-shopu. Cena sa odvíja od počtu balíkov. Navyše, lokálna adresa má priamy dopad na spokojnosť zákazníkov a na konverzie.

Za zmienku stojí prípadová štúdia BIBLOO. Klienta, ktorý využíva službu zberných miest od Expandeco. Riešenie prípadov sa urýchlilo o 6 dní, vratky sa udržali stabilne pod 15%, odbavovanie refundácií a reklamácií prebieha do 24 hodín.

Nie je načo čakať

Napokon, expanzia nemusí byť len riešením problémov s preplneným skladom či pomalým cash-flow. Ponúka možnosť na váš rast za minimálne vstupné náklady – začnite s jedným trhom a krok po kroku rozšírte svoju pôsobnosť, ako aj mnohí naši klienti predávajúci naprieč Európou.

S komplexným riešením lokalizácie online podnikania, efektívnou optimalizáciou nákladov na reverznú logistiku, či profesionálnou a spoľahlivou zákazníckou podporou vám radi pomôžu špecilisti na expanziu z Expandeco. Sú pripravení pre vás nájsť to najvhodnejšie riešenie na mieru v rámci európskeho e-commerce trhu.

O autorovi

BaseLinker.com

BaseLinker je platforma vytvořená pro integraci oblíbených marketplaces, online obchodů, přepravců a užitečných e-commerce nástrojů v jednom uživatelsky přívětivém panelu. Zkuste hromadné listování, správu objednávek a automatizaci funkcí pro ušetření času a nákladů. BaseLinker automaticky změní stavy objednávek, pošle zprávy zákazníkovi, vystaví faktury, vytvoří přepravní lístky a vytiskne dokumenty. Vyzkoušejte všechny integrace a funkce na 14 dní zdarma.

Přidat komentář

Doba zveřejnění

Kategorie

Tagy